Nezařazené

Tepelná pohoda

By 9. 4. 201622 listopadu, 2017554 Comments

Základní pojem, který ve vytápění obecně definuje vše.

A jako vše v životě – je to primárně jen POCIT.

Pokud by existovala zázračná pilulka, která by nám umožnila pocit tepelné pohody při libovolných  °C – vytápění, klimatizace, oblečení atd., už bychom ji nikdy neřešili. Bohužel, zatím tuto pilulku nemáme, a tak se pro dobrý pocit z ideální tepelné pohody doma snažíme upravit teplotu našeho domácího prostředí pomocí nejrůznějších systémů vytápění či chlazení.

Co vlastně určuje tepelnou pohodu v domě?

Jistě jste si už všimli, že doma máte v obývacím pokoji např. 22 °C a je Vám tam fajn. Jdete na návštěvu k přátelům, kteří topí na 24°C a je Vám tam chladno.
Jak je to možné, když podle teploměru (oba ukazují dobře 🙂 by to tak být nemělo???

Teplota vzduchu je totiž jen jedním ze dvou ukazatelů “vnímané” teploty okolního prostředí. Jen málokdo si uvědomí (ale každý si to může ověřit), že zásadním ukazatelem pro vnímání tepelného komfortu v místnosti je teplota vzduchu a teplota stěn, stropu a podlahy – KOEFICIENT TEPELNÉ POHODY, který je plus mínus 42 °C  – tedy ideálně součet teploty zdiva 21°C a teploty vzduchu 21 °C.

Je to opět pro vytápění domů zásadní pojem a pokud si toto dáte do souvislostí, poměrně snadno se v nepřeberné nabídce vytápěcích systémů zorientujete 🙂

Jen tak mimochodem, interiérovou teplotu venkovní stěny nezatepleného domu ze škvárových cihel jsme při venkovní teplotě -2 °C naměřili certifikovaným teploměrem BOSCH:

a) 11 °C
b) 15 °C
c) 23 °C

Doplním, že teplota vzduchu 21°C v tomto domě nás i majitelku držela ve svertu po celou dobu naší dvouhodinové návštěvy…

Pokud správně odpovíte, pro realizaci omítek, podlah nebo vytápění získáváte slevu – 1000,-Kč!

Těšíme se na osobní setkání v našem novém showroomu!!!

Celý tým De.Mann

Join the discussion 554 Comments

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací.

Abyste mohli co možná nejpohodlněji používat tyto stránky, je zapotřebí souhlasit s používáním cookies.

Zavřít